Första dagen i Paris

Nu var det äntligen dags! Trots ihållande förkylning och en djävulsk hosta var det nu dags för mig och Maja att påbörja vår Frankrikevecka! Först tre nätter i Paris och sedan ut till kusten. Helt underbart!

Stefan körde oss till Midi där vi tog Eurostar - tåget till Paris nord. 
(null)


(null)

(null)

Här satt vi finfint i första klass!🌟
(null)

Ynka en timme och tjugo minuter senare rullade vi in i Paris och klockan var bara 11.

Vi köpte metrokort och åkte till det område vi ska bo de här dagarna. Hotellet ligger i 9 onde arrondissement nära metron Grand Boulevards.
Här gick vi och kikade i gamla långa gallerior med små butiker. Fantastiskt!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

Vi vilade med en iste och inväntade incheckningen kl 14.
(null)

Litet rum men väldigt fräscht! Det minsta badrummet jag sett tror jag. Typen backa dig in..

(null)

Vi åt en enkel lunch med macka, kex och ost. Och vilade oss en stund för att vi kunde.

Senare tog vi metron till Invalides. Vi ville kliva av vid Concorde men hela stationen var stängd pga förberedelser inför OS om en månad. Så det fick bli en liten promenad längs Seine och så in i Tuillerierna som var vårt mål.

(null)

(null)

(null)

Äntligen fick även vi riktigt sommarväder!

(null)

Skönt att komma in i skuggan.

(null)

I parkerna finns ju de typiska stolarna från Fermob. I Paris är de gröna. Det är huggsexa om dessa stolar men efter en stunds hovrande och väntande kom vi över två.
(null)

Vi läste och lyssnade på ljudbok och spanade på folk. Vi satt här och bara var i över en timme. Dagens bästa stund!

(null)


(null)

(null)

(null)

Roliga intryck - roliga karaktärer!

Vi gick mot metron och åt middag på en klassisk restaurang nära hotellet. Bättre mat än väntat men så är det där med mat heligt i det här landet också..

(null)

(null)


(null)

(null)


(null)


Maja åt en caesarsallad som var så fin och välgjord och jag en linguine med rökt burrata och aubergine.





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0